×
  Hiking Aminess Campsites
  Iskanje namestitve

  Iskanje namestitve

  Samo pri Aminess lahko rezervirate vse vrste hišic Holiday homes in vseh vrst parcel.

  Rezerviraj Promo code
  Rezervacje: +385 52 858 690

  Odkrijte 80 pohodniških poti v Istri

  Številne pohodniške poti v Istri ne nudijo samo priložnosti za rekreacijo, temveč so tudi pravi vir informacij in atrakcij. Zato se nikar ne čudite, če boste na pohodu naleteli na slapove, jame ali skrite cerkvice. Večina poti je označena, na Parenzani,  ki je ena najzanimivejših, pa so postavljene tudi table, na katerih se boste seznanili z zgodovino in zanimivostmi te trase.

  Iz Novigrada se boste na ture po notranjosti Istre (ki vam jih toplo priporočamo, saj vas ne bodo pustili ravnodušne) morali odpeljati z avtomobilom. Vožnja do prvih poti v Brtonigli, Bujah ali Grožnjanu bo trajala samo 15–20 minut in ko boste prispeli na cilj, vam ne bo žal. Vse poti v notranjosti Istre vam nudijo čudovite pejsaže, stkane iz oljčnih nasadov, vinogradov in zvonikov na naseljenih gričih. Vsekakor načrtujte obisk ene od turističnih kmetij in med počitkom sredi pohoda poskusite lokalne specialitete.

  Upoštevajte priporočilo Aminessa: palice v roke in pot pod noge!

  POHODNIŠTVO V NOVIGRADU

  Pozabite na avtomobil

  Naši kampi so odlično izhodišče za daljše ali krajše pohode, za katere sploh ne boste potrebovali avtomobila. Od kampa Aminess Sirena se lahko odpravite po urejeni sprehajalni poti do centra, od tam pa prek marine po osvetljeni poti za pešce in kolesarje, ki se vije ob plaži Karpinjan. Ta vas bo odpeljala vse do Marede in še naprej do Dajle in njenega zapuščenega benediktinskega samostana. Na poti se lahko tudi kopate ali se ustavite v eni od majhnih lokalnih restavracij ali barov s pogledom na morje. To je ena od najbolj idealnih poti za pohod z otroki, ki jo lahko premagajo tudi s pomočjo skirojev, rolerjev ali rolk, saj je njen večji del asfaltiran.

  Če radi hodite, bo Novigrad postal vaša priljubljena rekreativna destinacija, saj ga lahko prehodite po dolgem in počez. To pa je tudi najboljši način, da ga spoznate: v svojem ritmu in brez vsake naglice.

  Pohodniške poti v okolici Novigrada in v Istri

  • okrog 80 poti po vsej Istri, primernih za pohode
  • lahke, srednje zahtevne in zahtevne poti
  • podroben opis poti in baz GPS

  Pregled poti s podrobnimi opisi 

  Pregled poti GPS

  Prijava na e-novičnik

  Prijavite se na naš e-novičnik za pravočasno prejemanje informacij o naši ponudbi in akcijah.

    Infosit