×
  Hiking Aminess Campsites
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta Holiday homesa i tipova parcela.

  Rezerviraj Promo code
  Rezervacije: +385 52 858 690

  Otkrijte 80 pješačkih staza u Istri

  Mnogobrojne pješačke staze u Istri ne nude samo priliku za rekreaciju, već su i pravi izvor informacija i atrakcija. Nemojte se stoga začuditi ako na pješačkoj turi nabasate na slapove, spilje, tajnovite crkvice. Većina staza je označena, a na jednoj od najatraktivnijih, Parenzani,  postavljene su i table koje će vas upoznati s poviješću i zanimljivostima trase.

  Na ture unutrašnjom Istrom (koje vam toplo preporučujemo jer vas neće ostaviti ravnodušnima) iz Novigrada ćete se morati odvesti automobilom. No vožnja do prvih staza u Brtonigli, Bujama ili Grožnjanu trajat će tek 15-20 min, a kad stignete na odredište, nećete požaliti. Sve staze unutrašnje Istre nude vam prekrasne pejzaže satkane od maslinika, vinograda i zvonika na naseljenim brdima. Svakako isplanirajte posjet jednom od agroturizama i kušajte lokalne specijalitete u predahu od pješačenja.

  Poslušajte preporuku Aminessa: štapove u ruke i put pod noge!

  PJEŠAČENJE U NOVIGRADU

  Zaboravite na automobil

  Naši kampovi odlično su polazište za duže ili kraće pješačke ture za koje vam uopće ne treba automobil. Od kampa Aminess Sirena možete krenuti uređenom šetnicom do centra i odatle se preko marine zaputiti duž osvijetljene pješačke i biciklističke staze koja vijuga uz plažu Karipnjan. Ona će vas odvesti sve do Marede i dalje do Dajle i njenog napuštenog benediktinskog samostana. Putem se možete okupati ili zastati u jednom od lokalnih restorančića ili barova s pogledom na more. Ovo je jedna od najidealnijih staza za pješačenje s djecom koja je mogu odraditi i uz pomoć romobila, rola ili skejtborda pošto je veći njen dio asfaltiran.

  Ako volite pješačiti, Novigrad će postati vaša omiljena rekreativna destinacija jer ga možete propješačiti uzduž i poprijeko. A to je ujedno i najbolji način da ga upoznate, u vlastitom ritmu, bez imalo žurbe.

  Pješačke staze u okolici Novigrada i u Istri

  • oko 80 staza u čitavoj Istri pogodnih za pješačenje
  • lagane, srednje i zahtjevne staze
  • detaljan opis staza i GPS baza

  Pregled staza s detaljnim opisima ruta 

  GPS pregled staza

   http://www.istria-trails.com/hr/staze/trail-staze

   http://www.istria-trails.com/hr/staze/gps

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

    Infosit