×
  Gourmet Aminess Campsites
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta Holiday homesa i tipova parcela.

  Rezerviraj Promo code
  Rezervacije: +385 52 858 690

  Istra: Najbolja maslinarska regija na svijetu

  Znate li da je ugledni vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja „Flos Olei“ već drugi put zaredom Istri dodijelio prestižnu titulu najbolje maslinarske regije? Zasluga je to brojnih visoko ocijenjenih istarskih etiketa kojih je sve više iz godine u godinu.

  Novigrad: Rodno mjesto ekstra djevičanskog ulja Vergal

  Poput brojnih mjesta u Istri, i Novigrad čuva tradiciju maslinarstva i proizvodnje cijenjenih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Oslanjajući se na tu tradiciju, Aminess je počeo proizvoditi maslinovo ulje Vergal  iz vlastitih maslinika u neposrednoj blizini svojih hotela i kampova, u Maredi i Karpinjanu. Vrlo su brzo stigla i prva priznanja pa je danas šampionsko ulje Vergal nezaobilazan začin u svim našim restoranima. Proizvodimo ga od najpoznatijih sorti maslina koje se uzgajaju u Istri: istarska bjelica, leccino, pendolino i frantoio.

  Ceste maslinovih ulja u Istri

  Osim u Novigradu, domaća istarska ulja možete isprobati na brojnim cestama maslinovih ulja  koje se nalaze diljem našeg poluotoka. Zaputite se obilježenim stazama i stići ćete do uljara, konoba i agroturizama u kojima možete kušati i kupiti ovaj ljekoviti eliksir Mediterana.

  Naučite prepoznati vrhunsko maslinovo ulje

  Želite znati kako prepoznati vrhunsko maslinovo ulje? Najprije pažljivo proučite etiketu. Najbolja ulja nose oznaku „ekstra djevičansko maslinovo ulje“, a znalci ih prepoznaju po karakterističnim svojstvima, pikantnosti, gorčini i voćnosti, koja moraju biti savršeno izbalansirana. Ekstra djevičanska ulja ne smiju sadržavati više od 0,8 % slobodnih masnih kiselina.

  Učinite uslugu svom zdravlju, konzumirajte ekstra djevičansko maslinovo ulje!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

    Infosit